Marijke fotografeert

Fotografie is één van mijn grote hobby’s en een fijne uitlaatklep voor mijn creativiteit. Sinds ik een spiegelreflexcamera heb gekocht, ga ik er met enige regelmaat op uit om foto’s te maken van steden en plekjes. Zo kan ik het schrijven van reisblogs combineren met eigengemaakte foto’s van de plek waarover ik schrijf.  Waar ik ook kom, ‘het dagelijkse leven’ is een thema dat mij erg aanspreekt. Mensen die gewoonweg doen wat ze altijd doen, straatbeelden, sfeerbeelden. Ik vind mensen het mooist wanneer ze niet poseren, zich opmaken of glimlachen in de camera. Beelden van de dagelijkse werkelijkheid zijn mooi en laten zien dat het allemaal niet zo bijzonder hoeft. Dat ‘gewoon’ goed genoeg is.

dagelijks-leven

Het laat me zien dat schoonheid in kleine, dagelijkse dingen zit. Dat is ook mijn levensmotto:  “De levenskracht zit in de kleinste dingen. Niet in veel geld, carrière, een mooi huis, op vakantie gaan; in een mooie compositie, in een simpele melodie, in een glimlach, een knuffel, een appel, een slok water. We kunnen allemaal zoeken naar die kracht. Dagelijks.”

Gebaseerd op dit levensmotto heb ik jarenlang een 365 dagen fotoproject bijgehouden onder de naam ‘Klein Geluk’. Ik plaatste (bijna) iedere dag een foto van iets wat mij de humor en schoonheid van het leven liet zien, iets waarvan ik die dag erg genoot.

collage

Ook nu maak ik nog dagelijks foto’s en plaats ik regelmatig een foto van iets wat mij blij maakt op instagram. En verder is deze weblog de plek waarop ik mijn reisfoto’s en toeristische uitstapjes in eigen land deel. Mijn verzameling foto’s is ook te vinden op de fotowebsite flickr.

Advertenties